Pietra

29 09 2011

Iskald øl på en deilig dag i Ajaccio i Korsika. 29 grader i skyggen i slutten av september. De fleste øl smaker godt i en slik setting! Vårt cruiseskip stoppet her for en formiddag og vi ilte i land for å finne noe lokalt brygg.  Denne lokale varianten er litt mørkere enn en standard pils og den har en viss maltfylde. God søtlig smak av karamell, brunt sukker og honning. Dessuten kommer det frem en ganske markant røyksmak både i aroma og ettersmak. Jeg har i ettertid forstått at dette er smaken av lokale hasselnøtter som er tilsatt dette ølet! En spennende ingrediens som hever dette ølet et godt hakk over det som ellers ble servert på Korsika.

NB: sjekk videoanmeldelsen nedenfor som ble gjort senere på kvelden!

Kommersiell beskrivelse:
Pietra is a handcrafted beer from the island of Corsica. It’s brewed with a blend of selected malts and chestnut flour. Chestnuts are a traditional fruits in Corsica, handpicked in the Castagniccia mountain. This unique blend in the world gives Pietra an exceptional personality. 
Note: Alc. from 6.5% to 6% at a point.

ABV: 6

Style: Vienna

Brewery:  Brasserie Pietra

Region: France


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: