Skjenkestova Skorovas

8 09 2011

Jeg hadde lyst til å skrive litt om en av Norges merkeligste puber, Skjenkestova i Skorovas. En pub som ligger der ingen kunne tru at nokon pub kunne bu. I naturskjønne omgivelser 25 mil nord for Trondheim ligger det altså en pub med over 260 sorter øl på menyen! Skjenkestova i Skorovas ble etablert i september 2005, og ligger i i første etasje i den gamle Skorovatn skole. Der det før var sløydsal kombinert med kapell. Sitt store ølutvalg til tross, her serveres bare øl fra flaske

Jeg må forøvrig ile til og fortelle at jeg ennå ikke har besøkt Skjenkestova, men den står helt klart på min liste over puber jeg må besøke! Da kommer det selvfølgelig en full rapport her på bloggen! Ellers må dette stedet være en drøm for ølklubber som vil oppleve noe annet enn britiske eller tsjekkiske puber. Her får man et av norges beste ølutvalg, kombinert med fantastisk naturopplevelser og rike jakt- og fiske-muligheter.

Man kan komme til Skjenkestova på flere måter, men skal man ha en skikkelig turopplevelse anbefales Nordlandsbanen. Gå av på Lassemoen stasjon og ta en drosje derfra. Det finnes flere overnattingsmuligheter på Skorovas. Sjekk hjemmesiden for utfyllende informasjon.

Legger man til at Skjenkestova  har over 70 sorter akevitt(!) så skjønner man at dette er et sted helt utenom det vanlige!

Skjenkestovas vertskap: Marianne Flåto og Inge Staldvik. (Foto: Skjenkestova Skorovas)


Handlinger

Informasjon

2 responses

9 09 2011
Knut Grøttland

Tenkte å ta Nordlandsbanen til Lassemoen, og ha med sykler, for så å sykle de 21 km fra Lassemoen til Skorovas. Med telt og fiskestang.
Planen iverksettes antakeligvis i Juni.

13 09 2011
Jørgensen Gustav

..og om det er noen som tilfeldigvis skulle befinne seg på skjenkestova lørdag 24 september; så blir det øl og (litt) akevittsmaking med undertegnende, som forøvrig gleder seg til å besøke det sagnomsuste, ganske så unike stedet for første gang. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: