Harvestioun Ola Dubh 40

14 08 2011

Som sine «brødre» er også denne sort i glasset og har et pent lysebrunt skum som legger seg fort. Lukten er søtlig og innbydende. Sjokolade, kaffe, en anelse whisky som nok stammer fra fatlagringen og litt lakris. Smaken er deilig. Det er god balanse i ølet og det glir lett ned tross sine 8%. På en måte er dette både komplekst og enkelt i smaken. Man kan vel konkludere med at det er et kompliment til et øl. Fremdeles ikke helt der oppe, jeg lander nok en gang på en 5er. Pussig nok har jeg gitt Ola Dubh 18 en 6er, mens resten av Ola-brødrene har havnet på 5eren.

Bryggeriet sier: Ola Dubh is a collaboration between Harviestoun Brewery and Highland Park, Distiller of the Year*. It is based on Harviestoun’s award-winning Old Engine Oil. With more than a stylistic nod to the classic Imperial Porters (and Stouts) of the nineteenth century, this deliciously rich, dark, 8% a.b.v. beer is the first ale to be aged in malt whisky casks from a named distillery and, with traceable casks and numbered bottles, the first with genuine provenance. This version is aged in Highland Park 40 Year whisky casks.

ABV: 8

Style: Porter

Brewery: Harviestoun

Region: Scotland


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: