Øl i Seoul, del 1

11 07 2011

Etter et par dager her i Seoul kan jeg fastslå at øltilbudet slett ikke er så verst her. Restaurantene serverer selvfølgelig kun standard gulpils, men i barer og puber finnes det stort sett et anstendig utvalg av forskjellig øl. Problemene oppstår ofte når man ikke kan peke på en bestemt øl i menyen. Da åpnes det for artige misforståelser.

Min første opplevelse av dette fenomenet, var da jeg bestilte meg et Dark Beer-set på 70’s Radio Pub (bra navn?). Jeg så for meg et smakssett av mørkt fatøl i små glass. Kelneren prøvde å forklare at det fantes to typer av dette settet, og jeg gikk selvfølgelig for det han kalte «Plus».

Første overraskelse kom da mitt «smakssett» ble presentert: 5 flasker øl i en winecooler med masse is oppi! Erdinger Dunkel, Leffe Bruijn, Newcastle Brown, Heineken Brown og en flaske Guinness! Jaja, da ble det en helaften på den puben!  Neste overraskelse kom da «Plus» ble servert: en stor tallerken med tørket fisk og blekksprut. Barsnacks betyr tydeligvis noe annet enn peanøtter her i Seoul. Det vil si: det var peanøtter på fatet også. Og mandler. Faktisk smakte det veldig godt, og fisken fungerte svært godt sammen med det mørke ølet.

Da dette «måltidet» gikk mot slutten kom det en ny overraskelse. En stor tallerken med nachos, smeltet ost, oliven og jalapenos. Den var «on the house», forklarte vår kelner. Han var nok imponert over nordmannen som drakk et helt beer-set alene! Vi klarte å spise halvparten av nachosen…

70's Radio Pub (der de stort sett spilte 80-talls musikk...)

Ølsnacks som fungerte overraskende bra med mørkt øl.

Smakssettet som viste seg å være 5 flasker øl i en winecooler!


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: