St: Eriks Sommar

1 07 2011

Pen rødgyllen farge med lite skum. Deilig fylde. Litt skarp kryddersmak. Fortrinnsvis pepper og et annet eksotisk krydder som jeg ikke helt kan sette fingeren på. Den har en fremtredende smak av appelsin og fersken. En herlig blanding, forøvrig. Samtidig har ølet en tørr smak . Smaker litt «ferskt», men det kan jo like godt være humlen eller gjærsmaken som gjør det.

Bryggeriet sier: S:t Eriks Sommar Ale är det första ekologiska ölet i S:t Eriks framgångsrika serie av mikrobryggda öl. Årets sommaröl är bryggt på Slottskällan i Uppsala av 100 procent ekoklassificerade råvaror, inklusive humle av sorten First Gold. Det är en dvärghumle med en fin, attraktiv, engelsk East Kent Golding karaktär som ger en apelsinaktig doft och arom. S:t Eriks Sommar Ale har en lite lättare i kropp och karaktär i jämförelse med Jessica Heidrich tidigare öl, men hennes förkärlek till humle går ändå inte att ta miste på. Det gör S:t Eriks Sommar Ale till en perfekt måltidsdryck en somrig lunch eller picknick med exempelvis inkokt lax, grillade kycklingklubbor, wraps eller spenatpaj med fetaost. Ölet är vackert bärnstensfärgat med en humlearomatisk, nyanserad doft med inslag av apelsin. Smaken är elegant balanserad med aromatiska toner av gräs, knäckebröd, fruktkaka och avslutande beska med inslag av Sevilla-apelsin.

ABV: 4.7

Style: Blond

Brewery Three Towns

Region Sweden


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: