International Beer Day endelig til Norge!

23 06 2011

I år arrangeres International Beer Day (IBD) for femte gang, og endelig kan vi i Norge ta del i denne feiringen. 5. august vil ølbarer rundt om i landet sette ekstra fokus på håndbrygget øl, og by på litt ekstra godt øl fra norske håndverksbryggerier, heriblant Nøgne Ø, Kinn, Ægir og Haandbryggeriet, i form av noen spennende fat med håndbrygget øl.

IBD ble startet i USA 2007 for å få venner til å samles for å nyte godt vennskap og godt øl, feire de dedikerte menn og kvinner som brygger og serverer vårt øl og for å ha en felles, internasjonal dag som bringer ølsorter, kulturer og mennesker sammen.

Deltagere på IBD oppfordres til å kjøpe øl til hverandre for å støtte opp rundt bryggekultur, og samtidig rette en takk til de mange bryggere og bartendere som gir oss godt øl. Noe av hensikten med IBD er også at man tar et skritt ut av sin komfortsone, og bestiller øl fra en annen kultur, et annet bryggeri eller en annen ølstil enn den man er vant til, for slik å utvide sin egen ølhorisont.

I Norge er det bloggkollektivet Norske Ølbloggere som står for organisering av IBD. Med på laget er noen av Norges beste ølsteder og bryggerier.
Følg med på den norske International Beer Day-siden for å få siste nytt om eventen: http://www.facebook.com/IBDNorge

Vi som står bak Norske ølbloggere er:

Trondheim:
Tommy Helland, Tommys ølblogg
www.tommysølblogg.no

Bergen:
Svein Edvard Myklebust, StoreMys Lille Ølblogg
http://storemy.wordpress.com/

Oslo:
Audun Riisberg Paulsen, Humle og Malt
http://www.humleogmalt.com/

Jørn Idar Kvig, Høyt Skum
http://hoytskum.com/

Ove Haugland Jakobsen, 1001 øl
http://altannetennborg.blogspot.com/

Tom Young, Kjempetorsken
http://www.kjempetorsken.com/

Norske ølbloggeres Facebook-side:
http://www.facebook.com/norske.olbloggere

Få oppdateringer fra IBD på Twitter: @nor_olbloggere


Handlinger

Informasjon

6 responses

23 06 2011
Ølbloggen med Høyt Skum

[…] Artikkelen er i sin helhet hentet fra Kjempetorsken, kanskje Norges beste ølblogg? I år arrangeres International Beer Day (IBD) for femte gang, og endelig kan vi i Norge ta del i denne feiringen. 5. august vil ølbarer rundt om i landet sette ekstra fokus på håndbrygget øl, og by på litt ekstra godt øl fra norske håndverksbryggerier, heriblant Nøgne Ø, Kinn, Ægir og Haandbryggeriet, i form av noen spennende fat med håndbrygget øl. […]

23 06 2011
Sand

Trondheim, Bergen og Oslo…….
Savner øl-entusiastene hos Cardinal i Stavanger og Melkebaren i Sandnes på dette prosjektet. Har skjelden anledning til å besøke de nevnte steder selv, men om noen andre er innom der, eller har kontakt med de på andre måter, så gi dem ett lite spark bak så de også blir med.

25 06 2011
Beer Sagas

Flott initiativ, men hvor internasjonal er egentlig International Beer Day? 7084 likes på Facebook høres ikke mye ut når enkelte bryggerier har mange flere likes enn dette. Kunne man ikke bare laget en nasjonal, norsk øldag i stedet?

Ellers er jeg enig med Sand. Oslo, Trondhjem og Bergen er ikke mye nasjonalt. Noen drypp her og der, er dessverre konklusjonen. Men kanskje neste år?

25 06 2011
Kjempetorsken

Vi vurderte en norsk dag, men fant ut at det var like greit å henge seg på den internasjonale først som sist.
Vi hadde egentlig tenkt å starte i det stille med de åpenbare pubene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Maks 10 stk og med et begrenset program. På den snaue uken etter publiseringen har imidlertid mange nye puber meldt seg på, så dette blir større enn vi hadde forutsett, allerede dette første året.
IBD er et nonprofit-prosjekt i USA, og inntil de har bygget opp konseptet vil det forbli et hobbyprosjekt for de involverte.
Vi i Norske ølbloggere har puttet noen få tusenlapper i prosjektet i form av T-skjorter, buttons og plakater til pubene. Kommer vi ut av dette uten tap, er vi veldig fornøyd.
Målet er uansett å få folk til å gå ut og ta en øl, gjerne en øl de aldri har smakt før. I så måte synes vi at prosjektet er verdt å prøve ut.

5 07 2011
fylleangst.com » International Beer Day

[…] International Beer Day endelig til Norge! […]

13 07 2011
Beer Sagas

Og ellers er den internasjonale IPA-dagen 4. august:

http://ipaday.eventbrite.com/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: