Copenhagen

9 05 2011

Dette er en ny storsatsing fra Carlsberg. Målet er å ta markedsandeler fra øl som Corona, Sol og …tja, kanskje rusbrus og cider?

Den er lys som en champagne i glasset og har et kritthvitt skum. Lukten er  litt sur. Og søt. Første smak er søtlig med antydning til ølsmak. Har en litt sukkeraktig (ikke maltaktig) smak som jeg ikke helt liker. Litt som en lettøl som er tilsatt sukker. Lett karbonert men med masse små bobler. Ikke noe særlig skum, men den skal ifølge Carlsberg uansett drikkes fra flasken og ikke fra pilsglass slik ølsnobber som meg gjør.

Til alt overmål sier Carlsberg at flasken er kulere enn Corona sin! Sterkt! (dette er faktisk spesielt nevnt i Carlsbergs salgsark for dette produktet!)

Nedover i glasset møter jeg faktisk litt motstand. Den fyller magen veldig fort. Kan en såpass «lett» øl virkelig være så mettende? Smaken som setter seg i munnhulen øker ikke lysten til å ta en ny slurk. Mot slutten av glasset blir det veldig krevende. Munnfølelsen har nå fjernet seg (enda) mer fra det man kaller øl. Jeg ser av etiketten at man har brukt ris ved brygging av dette ølet. Det er faktisk ikke så uvanlig, men det bidrar ikke til noen ølsmak.

Nå er det mer som vann tilsatt en tynn blanding av sprit og dårlig hvitvin. Jeg har store vanskeligheter med å se at dette kan bli noen langvarig suksess, men man kommer jo langt med litt kløktig markedsføring. Her er det utseende og minst mulig ølsmak (stadig ifølge Carlsbergs salgsark) som betyr noe.

Apropos flasken, ja: den er gjennomsiktig. Det er ikke direkte heldig for en øl som skal unngå lys. Her vil det garantert bli mange sure smaksopplevelser utover sommeren.

ABV: 4.5

Style: ?

Brewery Carlsberg

Region Denmark


Handlinger

Informasjon

3 responses

9 05 2011
Arne Martin

Du er en modig mann som tør å drikke dette. Jeg så flasken i butikken, og det var mer enn nok for meg. Jeg har spesielt sans for hvordan dette «ølet» ikke inneholder faktisk humle, men «natural hop flavourings»: http://twitpic.com/4u54w0

9 05 2011
Kjempetorsken

Jeg var solgt etter «brewed by our expert brewers in Lithuania»….

27 05 2011
Andreas

Dette er rett og slett det værste ølet jeg noen gang har smagt. Jeg trodde dette skulle bli en kjempe hit blant Corona-drikkere. Men, Corona fremstår faktisk som rene gullpilsen i forhold til dette skvipet. Kul flaske, kulere 4-pack design, elendig og grusomt «øl»!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: