Berentsens Brygghus

26 04 2011

Kjempetorskens ØL-blogg har tatt en runde med de norske mikrobryggeriene om øl, norske mikrobryggerier generelt, norske folks ølvaner og om fremtiden. Her er Berentsens Brygghus:

Etablert: 1895

Postboks 53, 4379 Egersund
tel: 51 49 14 60

mail(a)berentsens.no

– Hvor mange ansatte er det hos Berentsens Brygghus i dag?

Vi har ca 24 årsverk på bedriften.

– Hvor mange faste øl produserer dere?

Vi har totalt 11 årlige øltyper, hvorav Rogalandspils, Rav, Sorte får og økologisk pils er faste gjennom året. Vi har også mange sesongøl som påskeøl, sommerøl, oktober festival pils, og hele fire juleøl varianter. En av dem er tilgjengelige på dagligvaren mens de tre andre (Julefnugg, Jule Avec og Stelliger Divum) på vinmonopolet.

– Hvilket av Berentsens Brygghus’ øl selger best?

Vi selger klart mest av Rogalandspils da denne er inne på så å si alle dagligvarekjeder i Rogaland og Haugalandet, men vi merker også en økt interesse for spesialølene våre og i sær sesongproduktene er populære.

– Kanskje et umulig spørsmål å svare på, men: Hvilket er ditt favorittøl fra eget bryggeri?

Rav må være mitt favorittøl. Dette er et øl som er brygget som en engelsk amber ale. Det er veldig fruktig og har en flott bitterhet. Dette er hva jeg kaller et skikkelig “lenestol” øl. Hver dråpe skal nytes J

– Stadig flere styrer unna makropilsen og prøver seg på mikrobrygget øl. Hvilket av dine egne øl vil du anbefale for en “nybegynner”?

Jeg kan absolutt anbefale påskeølet for en nybegynner. Dette er et svært aromatisk øl, men er lite humlet og har dermed lav bitterhet. Dette er et gyllent øl som er svært lettdrikkelig og leskende. Ellers er jo også sommerølet perfekt for en nybegynner.

– Hva er det mest gledelige som skjer på den norske øl-fronten for tiden?

Det mest gledelige må være at vi har fått svært oppegående nettside for hele bryggeribransjen i Norge.  http://www.drikkeglede.no.

– I dag brygges det øl for kommersielt salg på rundt 20 mikrobryggerier i Norge. Hvor mange mikrobryggerier har vi i Norge om 10 år?

Jeg har tro på at det vil være noen flere mikrobryggerier enn det vi har i dag.

– Har dere selv ekspansjonsplaner?

Vi har planer om å utvide et av våre jærhus slik at vi skal få større kapasitet til å brygge mer øl, noe vi ser fram til.

Berentsens Bryggerstue

Øl fra Berentsens Brygghus:

Økologisk Pils

RAV Amber Ale

Sorte Får Stout

Rogalands Pils

SESONG ØL

Berentsens Sommerøl

Berentsens Påskeøl

Berentsens Oktoberøl

Berentsens JuleFnugg

Berentsens Jule Avec

Berentsens Sommerøl

Berentsens Juleøl

Takk til Fredrikke og Harald Berentsen.Handlinger

Informasjon

3 responses

1 05 2011
1 05 2011
Sand

Jeg er så heldig å ha en butikk i nærheten som stort sett passer på å ha Rav i hyllene, og jeg må si meg enig i at Rav er et godt øl.
Har enda ikke sett denne kommentert hos noen av øl-bloggerene jeg pleier å titte innom, men satser på at den dukker opp etter hvert. Alltid moro å sammenligne andres vurdringer med egne.

1 05 2011
MARTiN HB

Jule Avec er meget god. I år skal jeg få sørget for å fått hamstret en del flasker. Vil nok tro at den skal holde seg godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: