Wells Banana Bread Beer

24 04 2011

Jeg har en innstilling om at alt skal prøves. Kokos, banan, eple, kirsebær. Det er mye rart som kan smaksettes øl. Mye smaker helt feil mens mye er veldig godt. Denne havner i den siste kategorien. Det sies at man før i tiden laget øl ved å tilsette brød. Sannsynligvis visste man ikke at det var brødgjæren som fikk ølet til å gjære og utvikle alkohol, men man skjønte vel at noe «magisk» skjedde. Nå er nok uansett ikke dette ølet laget på gjæret bananbrød. Det har en lys gyllen farge, lukter karamellbanan. De gamle gule og brune, myke karamellene. Joda, banankaramellsmaken er veldig fremtredende, men jeg synes faktisk det er veldig godt. Deilig!

Bryggeriet skriver: This dark golden coloured ale hugs the palate with great intensity. Its malty aroma is complemented by the gentle nose of Banana. Its flavour unfolds with a sensual sparkle and a smart crispness, which balances its aroma perfectly. Tropically fruity; its ripe banana flavour, emphasised by a hint of bitterness, comes from the addition of real fair trade bananas and finishes with an emphatic, steely dryness.

2005 Recipe changed from 5.5% to 5.2%

ABV: 5.2

Style: English Strong Ale

Brewery Wells & Young’s Brewing Company

Region England


Handlinger

Informasjon

2 responses

22 09 2011
Christoffer

Dette ølet smakte jeg i London for et par år siden. Helt fantastisk godt! Hvor fikk du tak i dette hen?

22 09 2011
Kjempetorsken

Denne kjøpte jeg i en dagligvarebutikk i Dublin (muligens Tesco).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: