Påsketur!

17 04 2011

Påsketuren i år går slett ikke til fjells, men av rent familiære årsaker til Dublin, Irland. I Irland er det kun én øl som gjelder: Guinness. Enkelte steder får du ikke annet enn den irske nasjonaldrikken, noe som egentlig er litt synd når man tross alt er på de britiske øyer. Det sies at «Guinness don’t travel», noe som betyr at du visstnok får den beste Guinnessen servert i Irland.

Jeg er litt uenig her. Jeg klarer ikke smake forskjell på en Guinness som er servert i Dublin, Oslo eller på Gjøvik, selv om det selvfølgelig er litt ekstra stas å drikke den i Guinness’ egen hjemby. For ikke å snakke om å få den servert i selve bryggeriet. Men noen forskjell i smak klarer jeg ikke finne.

Jeg har forsåvidt ikke noe i mot Guinness, men det blir litt ensformig å drikke det hele påsken. Derfor har jeg funnet noen alternativer som skal gjøre påsken litt mer variert, rent ølmessig. I det populære Tempel Bar District ligger det blant annet en brewpub som heter Porterhouse. Denne puben har jeg hørt mye fint om, men aldri tidligere besøkt.  Den brygger 9 øl selv og skal selvfølgelig besøkes. En annen brewpub som skal prøves ut er Messrs Maguire. Den har visstnok 3 egenbryggede øl på menyen. Og i bagasjen hjem skal jeg ha med et lite utvalg flasker fra Drinkstore!

Andre forslag tas imot med takk!

Et besøk på Guinness-bryggeriet hadde selvfølgelig vært et must, men der har jeg vært før. En fin rundtur som anbefales. Det samme med Irlands eldste pub, The Brazen Head, som stammer helt tilbake fra 1198. En koselig, liten pub hvor også Guinnessen står i sentrum. En severdighet for U2-fans er baren Octagon på The Clarence Hotel. Dette hotellet er nemlig eid av Bono og The Edge fra U2. Her er både dyrt og dårlig ølutvalg, men stedet er ihvertfall besøkt og huket av på listen.


Handlinger

Informasjon

5 responses

19 04 2011
Bråsj

En bror fra flere år tilbake husker godt dine uttalelser fra toppen av Guinness-bryggeriet hvor vi fikk servert guinness ferskere enn folk flest har smakt den. Mulig du har blitt litt feinsmecker på dine gamle dager, men jeg husker spesiellt din begeistring for denne ferske drikken dengang.

Jeg forstår vel egentlig at du er mer avmålt nå, etter mange øl’s erfaring. Men håper du vil sette pris på en fersk guinness enda!

-Favorittbror-

19 04 2011
Kjempetorsken

Favorittbror! Jeg kan forsikre deg om at jeg fremdeles er i stand til å nyte en god Guinness!
Det er lenge siden det var det mest spennende ølet på markedet, men det er allikevel et godt brygg! Blir nok en pint eller to i løpet av påsken, ja!

24 04 2011
Tommy Helland

HVordan var turen? Lager du en anmeldelse av de to bryggeripubene? Jeg og fruen tenker oss på en weekendtur til Dublin i fremtiden, så da trenger tipsene 😉

24 04 2011
Kjempetorsken

Er fremdeles i Dublin. Reiser hjem i morgen tidlig. Anmeldelser av The Porterhouse og Messrs Maguire kommer.
Hotellet vi bor på, Blooms, ligger midt i Temple Bar og ganske nøyaktig midt imellom The Porterhouse og Messrs Maguire. Sentralt og fint. Anbefales (ikke minst fordi du får en gratis øl i hotellets pub ved innsjekking 😉 ). Det kommer også en anmeldelse av vin/ølbutikken Drinkstore.
Dessuten har jeg drukket «et par» øl som også kommer som anmeldelser her 😉

1 05 2011
Beer Sagas

Dublin, ja. En by jeg absolutt bør ta turen innom. Men det blir dessverre ikke i år. 😦

Ellers likte jeg bloggpostene dine fra Dublin. Jeg har allerede notert ned navnet på noen puber jeg skal innom når jeg en gang kommer meg til Irland.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: