Mikkeller Simcoe Single Hop IPA

9 04 2011

Man forventer mye når det står Mikkeller på flasken. Jeg har drukket en god porsjon Mikkeller-øl som har vært helt fantastiske. Derfor er jeg nok i overkant forventningsfull og kanskje litt forutinntatt når jeg spretter denne flasken. Jeg forventer liksom en ny smaksbombe med helt særegen smak.

Single Hop-brygging er jo blitt svært utbredt, og det å brygge med én spesifikk humle setter jo sine begrensninger når det gjelder bryggerens variasjonsmuligheter. Ikke at det blir så veldig ensidig, men samspillet mellom bitterhumle (som tilsettes tidlig i kokingen av vørteren (ølet)) og aromahumle (som tilsettes mot slutten av kokingen for å gi aroma til ølet), er ofte det som hever helhetsinntrykket av ølet.

Som IPA er denne helt super. Den smaker friskt og fint, men ikke noe særlig mer. Den mangler den ekstra snerten som Mikkeller tross alt er kjent for. Dette blir litt for snilt, føler jeg. Mikkeller har muligens skapt litt fallhøyde for seg selv med alle sine «ekstremøl», for denne ble litt tam i min gane. Og da sier jeg tam i forhold til hva jeg hadde forventet av Mikkeller.

Tilgjengelighet: Amundsen Bryggeri & Spiseri

ABV: 6.9

Style India Pale Ale

Brewery Mikkeller

Region Denmark


Handlinger

Informasjon

3 responses

10 04 2011
Erik

Er enig i karakterestikken din, men vi bør vel ikke glemme hva som er hensikten med denne single hop serien. Nemlig å få frem de forskskjellige egenskapene til bestemte humlesortene. Ville Mikkeller ha laget et fantastisk øl ville han ha benyttet flere forskjellige humler. Er derfor ikke enig i setningen med fallhøyde, da en presentasjon av en bestemt humle ikke må forventes å være en perfekt sammensatt IPA. På samme måte kan man ikke ha forventninger til et ekstremøl når den samme Mikkeller ønsker å gjenskape den klassiske Tjekkiske pilsneren.

Som et lite apropos smakte jeg nylig de fire single hop ølene til Brewdog og til slutten blandet jeg sammen alle skvette i et glass. Definitivt den beste varianten, selv om smakingen av noen litt uvanlige humletyper absolutt var interesant.

Det er forresten en ny serie med single hop fra Mikkeller rett rundt hjørnet nå.

11 04 2011
Kjempetorsken

Ja, det skinner vel litt igjennom at jeg til en viss grad misliker denne «overfloden» av single hop-øl. Jeg synes det er et sidespor for mikrobryggeriene. Man legger på en måte bånd på seg ved å utelukke ingredienser.
Til en viss grad kan det være interessant for oss som er over gjennomsnittet interessert i øl, og det er sikkert morsomt for bryggerne å lage disse seriene, men for alle andre er det tilnærmet uinteressant at ølet er brygget med kun én humle.
Jeg synes det strider litt mot selve mikrobryggeri-konseptet.

11 04 2011
Erik

En rask optelling viser at Mikkeller står bak lanseringen av 190 forskjellige øl. Da burde det være god plass til eksperimetering innenfor de fleste sjangere og retninger. Det er mer en nok å velge mellom. Personlig er jeg litt mer lei av at alle mulige øl skal komme i så mange varianter av fatlagring, samme ølet på fire forskjellige whisky fat er litt i meste laget for min del. Men igjen – det er bare å la vær å kjøpe dem (hadde jeg bare klart det!).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: