REMA 1000 skriver handlelisten din!

3 04 2011

Jeg har tidligere skrevet ganske negativt om REMA 1000/Grans mikroøl-bløff, Lade Gaards Brygghus. Hos våre store dagligvarekjeder handler det nemlig ikke om å tilby oss den maten vi egentlig vil ha. Det handler om å tilby oss produkter som koster minst mulig i innkjøp/produksjon, og å selge disse til høyest mulig pris.

At disse monopolistene (ja, de er i realiteten monopolister) fremdeles får lov til å kalle sine varer «billige» og sitt utvalg for «godt», er langt over min fatteevne! I realiteten er det REMA 1000 som skriver handlelisten din, og den skrives med ett eneste mål for øye. Å tyne mest mulig penger ut av deg og gi deg masseproduserte og smaksløse produkter i bytte. Ikke la deg lure til å tro noe annet!

Dette gjelder selvfølgelig også ølutvalget i norske butikker. REMA 1000 er hovedaksjonær i Grans bryggerier. Derfor er alle REMA-butikker fylt opp med Grans produkter. Det er ikke noe galt med Grans øl, men ved siden av alle Grans-pallene står like mange Ringnes-paller med akkurat den samme sure, norske pilsen! Godt vareutvalg? Haha!

Sjefsbrygger Mike Murphy i Lervig Aktiebryggeri forteller i sin blogg, EXPAT Brewer’s blog at Lervigs øl har blitt fjernet fra 43 REMA 1000-butikker i Rogaland. Det skjer neppe fordi Lervigs øl ikke er noe godt. Det er det, nemlig! Her er det kun økonomiske interesser som spiller inn, og forbrukerne blir som alltid taperen i dette spillet om markedsmakt og maks profitt.

Livet er for kort til å drikke dårlig øl og spise dårlig mat. Dessverre finnes det snart ingen alternativer i våre nærbutikker…

Fotnote: Jeg kunne selvfølgelig brukt hvilken som helst av «lavpris»-kjedene våre som eksempel, men REMA 1000 passet ekstra godt inn.


Handlinger

Informasjon

6 responses

3 04 2011
Hæpper'n

Enig i at Rema er et sjarmløst, sjelløst sted. Likevel synes jeg de ligger foran andre såkalte lavpriskjeder (les:lavutvalgssteder) på ølfronten, som Kiwi og Rimi.

Min mikroskopiske, trange og ukoslige Rema på hjørnet selger fem-seks tjekkiske pilsnere, deriblant vår venn Bud (orginal). De selger også spesialpilsen til Estrella, kokt sammen av folkene bak verdens nestbeste restaurant. Sist jeg var nedom hadde de søren klype et par Ægir-øl også.

4 04 2011
flaskesamlern

Lade gaard har fryktelig fine flasker som jeg skal bruke til mitt hjemmelagde øl, så kan ikke stoppe å kjøpe det helt enda. særlig godt er det riktignok ikke, men det går nå ned

4 04 2011
Audun

En interessant «oppfølgings-artikkel» hos E24.

Råtten matbransje:
http://e24.no/kommentarer/e24-kommentarer/raatten-matbransje/20042026

7 04 2011
Sagablanc

Nå skal det vel sies at alle Rema 1000 kjøpmenn står fritt til å ta inn alternative produkter, også herunder lokale varer som kundene etterspør. Slik at haddde folk flest ønsket dyrere øl, men som hadde høyere kvalitet, hadde dette nok blitt tatt inn lokalt. Men flk flest går etter pris, og for min del er Grans sitt øl all right.

9 04 2011
leif Buch Hansen

I Rogaland hevder de lokale Remakjøpmenn at de må følge sentrale direktiver, ellers får de mindre bonus/fortjeneste , ikke bare på det lokale ølet, men på alle varer. De er underlagt strenge kontrollører som går med målbånd og ser at Ringnes og Grans får sin tilmålte plass!

9 04 2011
Beer Sagas

Så lenge Rema 1000 selger tsjekkiske kvalitetslagerøl som Pilsner Urquell, Budvar og Bernard, har butikkjeden pluss i boken hos meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: