Kunne det faktisk ha skjedd?

1 04 2011

I dag gikk «den norske Ølblogg-mafiaen», (1001 ølHumle og MaltHøyt SkumStore Mys Lille ØlbloggTommys øl-blogg og herværende ølblogg) sammen om å lage en aprilspøk om at vi hadde fått et brev fra Det Kongelige Helsedepartement (det heter forøvrig Helse- og Omsorgsdepartementet), der vi ble pålagt å slette postene som inneholder omtaler av norsk øl. Dette var som sagt bare en aprilspøk, og vi kommer fortsatt til å anmelde både utenlandsk og norsk øl og ølkultur. Heldigvis for det 🙂

Vi håper selvsagt at dere fant dette fornøyelig, men det ligger også litt alvor bak dette. Vi har et felles synspunkt på at dagens regler for, eller snarere mot, produktinformasjon for norske bryggerier er mildt sagt rigide. Reglene er nå så strenge at bryggeriene ikke engang kan legge ut informasjon om sine lovlig produserte produkter på sine hjemmesider. Dette finner vi tåpelig. Vi kan rett og slett ikke fatte at nøktern faktainformasjon, kan oppfattes som promotering eller reklame. Vi understreker at dette ikke betyr at vi er for alkoholreklame. Det er en helt annen debatt.

God helg til dere alle. Nyt en øl eller to. Gjerne med måte, gjerne med god mat, og alltid med god samvittighet!

Og tusen takk til alle som støttet vår Facebook-side 😉


Handlinger

Informasjon

Ett svar

24 04 2011
Einar Krogsæter

Quote: «Reglene er nå så strenge at bryggeriene ikke engang kan legge ut informasjon om sine lovlig produserte produkter på sine hjemmesider. Dette finner vi tåpelig. Vi kan rett og slett ikke fatte at nøktern faktainformasjon, kan oppfattes som promotering eller reklame.»

Bryggerier har lov til å legge ut informasjon om sine produkter på hjemmesidene sine så lenge dette som dere sier er nøktern faktainformasjon. Det som ikke er lov er å reklamere for ulike alkoholholdige produkter. Et eksempel for dette er http://www.drikkeglede.no som er opprettet av Norges Bryggeriforening, som ligger ganske på grensen til å drive ulovlig virksomhet når det gjelder reklamering for alkoholholdige drikker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: