Vinmonopolet, Vika

8 03 2011

Ruseløkkveien 26 , 0251 OSLO

Man kommer ikke unna Vinmonopolet dersom man vil ha godt øl! Øl med alkoholprosent over 4.7% selges nemlig kun på Vinmonopolet. Det selges selvfølgelig i barer og puber også, men skal du invitere til middag med øl hjemme, er det Vinmonopolet som gjelder.

I Norge har vi to såkalte fullsortimentspol: Vinmonopolet Vika i Oslo og Vinmonopolet Valkendorfsgate i Bergen. Formålet med disse butikkene er å tilby produkter som ikke er tilgjengelige i Vinmonopolets øvrige butikker. Spesialbutikkene ønsker primært å kjøpe inn produkter som enten er nyskapende, tilgjengelig kun i små parti, har eksepsjonelt høy kvalitet og/eller skiller seg klart ut fra hva som er tilgjengelig i dagens utvalg, sier Vinmonopolet. I tillegg er betjeningen i disse butikkene særlig kvalifisert for å imøtekomme kundenes behov for varefaglig orientering.

Vel, om det siste skal være tilfellet vil vi anbefale et gjenoppfriskningskurs når det gjelder øl på Vikas betjening. Her er det ikke spesielt mye kunnskap utover standardkjennskapen til de mest kjente øltypene. Men flaskene snakker jo som oftest for seg selv, og Vinmonopolets hyllemerking er milevis foran det man ser i «butikker man ønsker å sammenligne seg med».

Ølutvalget er også svært godt etter norsk målestokk. Her finnes mange godbiter, og mye av utvalget virker godt gjennomtenkt. Allikevel virker det som om Vika har et logistikkproblem. Ved alle våre besøk har det vært alt for mange tomrom i hyllene. Her er det et stort forbedringspotensiale. Eller er vi rett og slett vitne til at de selger ut ølet fortere enn de klarer å fylle opp hyllene? Det hadde i såfall vært gledelig. Uansett årsak, er det på sin plass å vie ølet enda mer oppmerksomhet. Også når det gjelder flaskemodnet øl og liggende plassering i hyllene. Det er helt feil… Flaskemodnet øl skal oppbevares stående, slik at ikke gjærrester og humlerester er det første som kommer ut av flasken.

Ideelt sett burde polet i Vika hatt alle de 212 ølene som vinmonopolet lister opp i sin liste, men verden er dessverre ikke så ideell. Allikevel har Vika et meget godt utvalg av kvalitetsøl, og vi håper de kan utvide sortimentet sitt ytterligere i tråd med den økende interessen det er for øl i Norge for tiden.


Handlinger

Informasjon

6 responses

9 03 2011
steinmb

Bor selv i Bergen og de synes jeg har vært ganske våkne for den økne interessen for sikkerlig øl, og noen kan faktisk litt om øl og. Ting tar seg opp men enda litt å gå på. For utesteder er det svart hav, minst 90% av de som jobber i utebransjen har 0 eller 0.1% kjennskap til øl.

21 06 2011
Fratelli Vogadoir

In the vinmonopolet you can find Vogadori Valpolicella wines!

http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/sok?query=vogadori

13 05 2013
Chalshus

Terningen bør muligens kastes på nytt.
De har mye bra, tar stadig inn nye og interessante øl. Han canadieren er dessuten en god ressurs.

13 05 2013
Kjempetorsken

Ja, denne anmeldelsen er over 2 år gammel og burde nok oppdateres

25 01 2015
Lars von Hapen

Vinmonopolet er som polbutikker flest. Vareutvalget er svært ustabilt. Så har de varen inne – eller så er den ute i lengre tid. Få alt øl til butikkene igjen !

21 05 2015
steinmb

Begynner å bli en gammel artikkel og tråd dette. Tror dog ikke målsettingen er at de alltid har de de samme ølene inne. Liker at det er litt bingo samt de bytter mange ut. Forstår at de har mangel på hylleplass. For alt annet har vi bestillingslistene, der er bare å bestille og plukke opp i butikk. Gratis tjeneste så ingen grunn til å ikke bruke den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: