Kinn Jubileum Kveite Øl

6 03 2011

Kveiteøl, ja. Vi bygutter kunne lett tatt dette for å være en øl brygget på flyndre. Men hvem vil egentlig brygge et øl på flyndre? «Kven kveit sa mannen, han skar opp hellefisk». Quiz-poeng til den som klarer referansen! (Spørsmålet er allerede korrekt besvart!)

Jubileum er selvfølgelig et hveteøl (Kveite=dialekt for hvete). Et meget godt hveteøl! Man lukter den velkjente hveteøl-lukten, og smaken er mild og karakteristisk. Skummet er kritthvitt og tett, og detter sammen ganske fort. Det er i og for seg greit.Et tynt skumlag blir liggende.

Kinn Bryggeri har etterhvert fått seg et godt og anerkjent navn i norske øl-kretser, og det er vel fortjent. Kinn Bryggeri har sendt en stødig rekke av gode øl  på markedet og fortjener alle godord de kan få. Jeg har ikke hveteøl blant mine favorittøltyper, men jeg nyter Kinn Jubileum fullt ut. En deilig øl.

Fra etiketten:
Jubileum er eit svært lett og friskt øl i belgisk stil. Bryggja spesielt til Florø sitt 150-års jubileum, med kveite malt og krydra med appelsinskal og koriander. Gjæra med vår spesielle belgiske klostergjær i opne gjæringskar for eit heilt unikt krydderpreg.


ABV: 4.7

Style Wheat

Brewery Kinn Bryggeri

Region Norway


Handlinger

Informasjon

4 responses

6 03 2011
Dag

Hørte jeg quiz?

Tror jeg sjanser på KLM. Kjenner jeg deg rett er det noe i den gata 🙂

Minnes m glede Miami Lies og Orion Veltes.

Kom du forresten m svar på Hvaler-quizen?

7 03 2011
Kjempetorsken

Bra, Dag! Gratulerer med ditt første Quiz-poeng!

7 03 2011
Dag

Mange takk! Sier sjelden nei til en quiz.

In vino veritas!

5 04 2011
Bråsj

Kan vel ikke score poeng her nå, men dette er en kommentar fra Skai-TV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: