The Bishops Arms

19 02 2011

Järntorget 6, Göteborg, 413 02

web: http://www.bishopsarms.com/Goteborg_Jarntorget

epost: bishops.jarntorget(a)elite.se

The Bishop’s Arms er en pubkjede som finnes på mer enn 30 steder(!) i Sverige, og skryter stort av ølutvalget sitt. På Järntorget har de over 20 øl på fat og 84 sorter på flaske. På fat fantes blant annet: Falcon Export, Carlsberg, Budveiser Budwar, Pilsner Urquell, Staropramen, Jever, Maredsous, Krusovice, Starbrno, Oceanbryggeriet Porter, Sheperds Neame, 1698, Spitfire, Djevlebryg Son of Nekron, Mikkeller Nelson Sauvignon, Kilkenny m.fl.

På flaske fantes blant annet Nøgne Ø Sweet Horizon, Red Horizon, Dark Horizon 3, Porter, IPA, Imperial Brown Ale, Wit, Pale Ale, Dales Pale Ale, Samuel Adams Boston Ale, Victory Storm King Imperial Stout, Southern Tier Choklat, Southern Tier Iniquity, Southern Tier Imperial Oat, Southern Tier 2XIPA, Southern Tier Creme Brulee, Hoppin’ Frog Imperial Stout, Hoppin Frog DORIS The Destroyer Double Imperial , Hoppin’ Frog Black’n’Tan, Stone Smoked Porter, Chimay Blå, Chimay Rød, Chimay Hvit, Achel, Trappistes Rochefort 8 og 10, Westmalle, Duvel, Orval, Timmerman Kriek og Apple, Erdinger, Anchor Steam Beer, Anchor Porter, ACME IPA, Red Seal, Sierra Nevada Porter, Brewdog 77 Lager, Brewdog Punk IPA, Great Divide Yeti Imperial Stout og mange fler!

Som nevnt hadde denne puben alle Nøgne Øs horisonter: Sweet, Red og Dark (3). Det er mye billig øl på pubene i Sverige, men vi fikk litt bakoversveis da vi spurte om prisen på Sweet Horizon: SEK 295,- På norske puber ligger den på kr 199,-. Polet tar kr 99,-.

Tross et glimrende ølutvalg var vi ikke helt fornøyd med personalet her. Noen forsiktige innledende kommentarer rundt øl førte rett og slett til at damen unngikk oss. Merkelig! Litt mer imøtekommenhet og serviceinnstilling hadde gitt en 6er.

 


Handlinger

Informasjon

5 responses

21 02 2011
Bråsj

Min første kommentar er : var det så snøfritt i Gøteborg? Ser jo helt vårlig ut på bildet. Med 20 kraner fant du vel noe spennende, selv om personalet hadde fått seg en deltidsjobb som var bedre enn å skrelle bananer?

21 02 2011
Kjempetorsken

Hei! Kan du ikke legge inn noen litt mindre avslørende kommentarer, Bråsj? OK, av og til så glemmer man å ta bildet av puben! OK? Når valget står mellom å kjøre 3 timer til Gøteborg for å ta et bilde eller klikke seg inn på Google Street maps, så er valget enkelt. At Google har valgt å gjøre unna Gøteborg om sommeren kan du ikke klandre meg for. Jeg gjør mitt beste, da! Ærlig talt!

21 02 2011
Bråsj

Haha! Love you bro!

22 02 2011
Thomas

Heisann, vet ikke om flere har reagert på det samme, men jeg inntrykk av at svenske kvalitetsbarer tar langt mer betalt for de mer sjeldne flaskene en man gjør i Norge. Eksempelet med Horizon er typisk. Et annet fra Monk’s i Stockholm hvor de ville ha 200 SEK for en liten 18 CL Rasputin, mens 65 CL flasken kostet rundt 200 på Stuene i Oslo. Samme Monk’s skulle også rundt 300-400 SEK for Southern Tier-flaskene som koster rundt NOK 200 her. Merkelig.

5 03 2011
Kjempetorsken

Jeg reagerte kun på prisen på Sweet Horizon, Thomas, men la ellers ikke merke til om dette gjaldt flere øl. Meget mulig at du har rett, og det stemmer jo med blodprisen for SH.
Apropos dyr øl: Jeg så et par flasker med Sam Adams Utopia, men regner med at de kun stod til pynt…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: