Tuborg Lime Cut

23 01 2011

Jeg tipper dere har gledet dere stort til jeg skulle anmelde denne. Jeg har faktisk gruet meg litt. Joda, jeg er litt forutinntatt her! Dette er årets klareste ener før jeg i det hele tatt har drukket en eneste slurk! Sikker sak!

Om denne heter det at «den er den nye perlende friske pilsnerøl med en twist av naturlig Limefrukt. Lettdrikkelig og en litt mildere Tuborg. Helt perfekt til sommeren».

Da får man bare unnskylde at jeg drikker denne i januar. Jeg tviler på at det hadde utgjort noen forskjell. Men la oss komme i gang: Fritt sinn, positive tanker: Gjennomsiktig flaske med standard Tuborg-etikett tilsatt et bilde av to limebåter og teksten «Lime cut». Man kan altså se at dette er en veldig lys øl allerede før man heller den i glasset. Tuborgdistributør Ringnes anbefaler å drikke denne rett fra flasken, men jeg overser glatt denne anmodningen. Jeg drikker konsekvent øl fra glass. Korken er litt finurlig. En såkalt «pull off»-kork som ikke gir fra seg den normale fzzzz’en, men derimot et slags plopplignende sukk. Helt grei løsning.

Da Ringnes lanserte dette ølet 1.mai 2010 sendte de ut en pressemelding hvor det blant annet stod: «Svært mange forbrukere ønsker øl som er lettdrikkelig, og som skal drikkes godt avkjølt. Med det store mangfoldet i ølverdenen, tror vi nå markedet er rede for et nytt øl med smak. Dette gjelder spesielt de øldrikkerne som fra før foretrekker de lette lyse pilsnertypene».

Tja, jeg er jo absolutt ikke av typen som ønsker en lett lys pilsnertype med smak, men jeg gyver løs på utfordringen allikevel. Ølet er uhyre lyst i glasset. Aromaen avslører ingen limelukt. Har jeg blitt lurt? Muligens, smaken avslører en bitter usmak, men det smaker ikke lime. Det smaker egentlig som en Ringnes/Tuborg pils som har stått litt for lenge midt i sommersolen.  Dette er absolutt ikke godt, og dere som allerede har tittet på terningen nederst har vel skjønt hvor dette bærer. Jeg lover at jeg stilte med et åpent sinn, men dette er faktisk ikke drikkbart! Den metalliske usmaken som «limen» tilfører pilsen, er rett og slett … en usmak.

Tilgjengelighet: For lett

ABV: 4.5

Style: Fruit beer

Brewery: Carlsberg

Region: Denmark


Handlinger

Informasjon

6 responses

26 01 2011
JIKvig

Ja, på dette punktet var det vel greit å være forutinntatt?
Se forøvrig Pondus sin anmeldelse, gøy lesning det også; http://www.pondus.no/Rokla/Det-mandige-hjornet/Hoyt-Skum-Tuborg-Lime-vs-Chili-tripel/

26 01 2011
Tweets that mention Tuborg Lime Cut « Kjempetorskens ØL-blogg -- Topsy.com

[…] This post was mentioned on Twitter by Arne Halvorsen, Tarjei Sel. Tarjei Sel said: Tuborg Lime Cut, et av verdens verste øl, får som fortjent. RT @Kjempetorsken: Sorry, Ringnes: http://bit.ly/eEy2Cb […]

26 01 2011
StoreMy

Var den så dårlig at du beslagla terningen?

27 01 2011
Kjempetorsken

Burde vel egentlig det, StoreMy 😉
Terning er på plass nå!

28 01 2011
Erik

Terningkast 1 er nesten litt raust her, denne øl er så dårlig at ord blir fattige!

30 01 2011
Sigurd

Ølet blir mer som en leskedrikk. Blir for meg et spørsmål om definisjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: