Plaza Skybar

22 01 2011

Sonja Henies plass 3, o185 Oslo

Vi avsluttet gårsdagens bar-runde på Plaza Skybar, Oslos høyeste bar. Her er det en fantastisk utsikt på klare dager. Da kan man se hele Oslo i panorama mens man nyter en drink eller en øl. Det vil si; nyter og nyter, fru Blom. Her finnes det ikke store utvalget for de som liker øl ihvertfall: På fat finnes Ringnes pils og Stella Artois. Joda, Stella er forsåvidt en grei pils, men hvorfor putte pils på begge når man kun har to kraner?

På flaske tilbyr man ytterligere fire pils, Carlsberg, Kronenbourg, Budweiser og Corona. Alibiet for mangfold ble representert av en Staropramen Dark. Juhuuu! Gjett hva jeg drakk. Nei, ikke Corona.

Hotel Plaza er ødeland når det gjelder godt øl. I puben i første etasje på Plaza, Galway Bay finner man kun Ringnes og Frydenlund pils av norsk øl. Dersom jeg hadde vært turist i Norge og skulle på pub, ville jeg selvfølgelig bedt om å få det lokale ølet. Hvilket inntrykk sitter turister igjen med etter å ha smakt Ringnes pils? Det er jo ærlig talt hverken typisk for Norge eller spesielt smakfullt. De færreste turister bestiller en ny, vil jeg tro.

Hvorfor ikke servere turistene god, norsk øl som Ægir, Nøgne Ø, Haandbryggeriet eller Kinn? La oss gi turistene noe de kan huske. En Ringnes pils er uansett glemt før glasset er halvtomt. Synergieffekten er stor, men det er tydeligvis markedsmakten som rår. At ledelsen ved hotellet ikke ser sin misjon utover det å tjene penger er forsåvidt greit, men her burde jo flere instanser komme inn i bildet. Norge er jo verdensmestere i å opprette forskjellige utvalg og foreninger som skal fremme det ene og det andre. Det er ikke alltid markedskreftene er på forbrukernes side…

Når det er sagt så ligger Cafe Fiasco et flaskekast unna og kan i det minste tilby et par Nøgne Ø-alternativer.

Stedet har noen flotte salonger hvor man kan synke ned og fremdeles nyte utsikten. Får man ikke plass i salongene finnes det fine barstoler hvor man sitter med utsikt rett ut over vår hovedstad. Utvilsomt et veldig hyggelig sted å sitte. Tidligere var pissoirene vendt ut mot byen, slik at man kunne late vanne og nyte utsikten samtidig. Nå har man av uvisse grunner snudd skålene slik at man står og stirrer rett inn i veggen, slik man gjør alle andre steder. Hvorfor tok man bort denne fine gimmicken?

For å få full utnyttelse av besøket på Skybar må man selvfølgelig ta den utvendige heisen ned (å ta heisen opp kan være trøblete fordi døren nede er som oftest stengt . Man kan imidlertid ta den innvendige heisen til 3.etg og den utvendige derfra).


Handlinger

Informasjon

7 responses

23 01 2011
Jørn Idar Kvig

Er enig med deg, utrolig kjedelig utvalg der oppe. Utsikten skal man lete lenge etter for å finne bedre her i byen.
De har avtaler med Rignes i kjeden, dette gjør at de er ganske stuck på utvalget de kan tilby. Synd, men de store har hatt for stor innflytelse i tidligere tider. Å da blir det vanskelig å kunne gi noe ekstra til kundene…
Synd men sant!

4 02 2011
Ida

Pappa, du må dra på Skybar på Scandinavia, den er enda bedre spor du meg! Ølet har jeg ikke så mye å si om…

4 02 2011
Kjempetorsken

Skal prøve den også, Ida 😉
Du kan vel si litt om Guinness?

4 02 2011
Ida

Ja, jeg kan si at jeg har drukket en del Guinness, og jeg blir alltid veeeldig mett etter jeg har drukket den. Vet ikke om det smaker noe bedre na enn forste gang jeg provde den. Ingen skal si jeg ikke har provd hvertfall!

Skal vel ta oss en tur pa Guinness museet snart! For de har visst en fin utsikt over Dublin!

4 02 2011
Kjempetorsken

Du venner deg nok til det. Anbefaler Guinness-turen. Utsikten fra toppen er fin på klare dager. Og så får du en «gratis» Guinness der oppe!

5 02 2011
Ida

Tenkte jeg skulle ta med jentene dit nar de kommer pa besok hit neste uke faktisk.

5 02 2011
Kjempetorsken

Ja, det kan du gjøre! Husk å være tidlig ute! Det blir fort kø.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: