Elm Street Rock Cafe

22 01 2011

Dronningensgate 32, 0154 Oslo

tel: 22 42 14 27

wweb: http://www.elmstreet.no

epost: epost(a)elmstreet.no

Elm Street kunne feire et imponerende 20-årsjubileum i 2010!

Det lille lokalet er praktisk innredet med gode salonger rett innenfor døren og barstoler og småbord innover i lokalet. Innerst er det en liten scene som har blitt betrådt av kjente norske og utenlandske rockeføtter i over 20 år. En av mine morsomste konsertopplevelser på Elm Street var da det britiske punkbandet 999 spilte, og min «lettere beduggete» bror la seg til å sove midt på scenen mellom vokalisten (Nick Cash) og gitaristen (Guy Days). Det skal sies at bandet kjente min bror fra før, så de lot han «sove».

Stedet har ellers en fantastisk flott vegg vis a vis bardisken som er dekket av forsider fra de engelske musikkbladene New Musical Express (NME) og Melody Maker fra 1970-tallet til langt opp på 2000-tallet. Her kan man sitte på en barstol og mimre til forsider fra ens ungdom. Elm Street selger forøvrig fremdeles jubileumsartikler fra sitt jubileum i fjor (T-skjorter, hettegensere etc)

Dette bittelille konsertstedet har altså hatt en imponerende rekke med band på besøk. Sjekk denne listen over artister som har spilt på Elm Street:

999, Abusers, Adam West, Astroburger, Backstreet Girls, The Buzzcocks, Cockney Rejects, Cockroach clan, Darkthrone, Datsun, DeLillos, Dimmu Borgir, Dr Feelgood, Dum Dum Boys, Eddie & The Hot Rods, Far out fishing, Femi gange, Fire fæle fyrer, The Fleshtones, Go Go Gorilla, Ralph Myerz & The Jack Herren band, Jokke og Valentinerne, The Lurkers, Madrugada, Mayhem, The Meteors, Motorpsycho, Nullskattesnylterne, Ole Ivars, Penthouse Playboys, Raga Rockers, September when, Skambankt, Super Vixen, Surferosa, The Alice Cooper band 2004, The Carburetors, The Concretes, The Mormones, Turbonegro, U.K. Subs, Valentourettes, Vibrators, Whalers og Wilko Johnson! Og dette er bare en liten del av de som har spilt på Elm Street. En ren sekser dersom stedet skulle vært bedømt etter musikken.

Men her på Kjempetorskens ØL-blogg er det altså ølet som gjelder. Den hyggelige betjeningen kan skilte med følgende øl på fat: Ringnes…. hmmm.

OK, vi finner ihvertfall litt bedre utvalg i kjøleskapet. Hele fire varianter av Erdinger(!): Festweiße, Schneeweisse, Hefe-Weizen og Kristallweize, Carlsberg, Guinness, Stella Artois, Satan Gold, Newcastle Brown, Kirin Strong, Duff (dette ølet finnes forøvrig på flere og flere steder i Oslo nå. Som om vi ikke hadde nok pils…), Corona og Red Stripe. Ikke verdens beste utvalg, nei, jeg klarer ikke slutte å undre på hvorfor et sted som dette må tilby 7 forskjellige sorter pils og alternativt 4(!) sorter hveteøl, en belgier og en standard stout. Som så mange andre utesteder er vi vel her fullstendig i hendene på én distributør (Ringnes?) som har eneavtale med puben. Det er ihvertfall min teori…


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: