Café Mono

22 01 2011

Pløensgt. 4, Youngstorget, 0028 Oslo

tel: 22 41 41 66

web: http://www.cafemono.no

epost: hallo(a)cafemono.no

Indierock-stedet Café Mono har eksistert i Oslo i mange, mange år, og er et kjent sted for folk som liker musikk litt utenfor A4-sjangeren. Stedet ser ut som et høl, både innvendig og utvendig, men er svært populært i sin målgruppe. Mono er tydelige på sin egen profil som musikkformidler, og har derfor klart å holde på et stort og kresent publikum gjennom flere år. All ære til dem for det.

Lokalet som hyrer konsertscenen er mørkt og slitt, og passer derfor utmerket til sitt formål. Det er begrenset med sitteplasser og her har hovedvekten har aldri vært lagt på komfort. Toalettet er en tragedie i seg selv, men som det meste annet passer det godt inn akkurat her. Stedet har en koselig bakgård for fine sommerdager, eller for røykere alle dager.

Går man igjennom lokalet kommer man til den lille dineren Café Q som altså er en del av Café Mono. Denne kaffe/burger/øl-baren er hakket mindre slitent enn Mono, men huser stort sett det samme skinnjakkekledte klientellet. Q har egen inngang fra Strøget og en liten sitteplass ute i denne handlepassasjen som helt klart så sine bedre dager på 80-tallet.

På Café Q finner vi følgende standardøl på kranene: Ringnes pils, Frydenlund pils og Guinness. Litt mer spennende blir det når vi titter på flaskene i kjøleskapet: Brooklyn Lager, Brooklyn Pale Ale, Brooklyn Brown Ale, Corona, Jacobsen Brown, Jacobsen Dark, Staropramen, Ægir Sumbel Porter (pussig norsk alibi. Kan det være bartenderens favoritt?), Kilkenny og Carlsberg. Jeg mente også at jeg drakk en Twisted Thistle IPA her for et års tid siden, men kunne ikke se snurten til engelsk øl her i dag. De to irske ølene på menyen gir ikke noe spesielt spennende variasjon i utvalget, men det er kanskje heller ikke meningen?


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: