CAMRA’s London Pub Walks

19 12 2010

CAMRA (Campaign for Real Ale) er en frivillig organisasjon som jobber for bedre vilkår for storbritannias puber og  for «real ale» generelt. De driver aktiv lobbying overfor myndighetene for å fremme sine saker, og ikke minst gir de ut geniale guider som denne:

Denne boken har jeg hatt mye glede og nytte av! Pub-til-pub er nemlig en av mine favorittsporter, og London Pub Walks  presenterer noen glimrende løyper med spesielt utvalgte puber. Boken gir deg 30 oppsatte pub-runder med en bred omtale av hver pub som inngår i hver «walk». Hver pubrunde inneholder mellom 4-9 puber (som oftest 5 eller 6).

Det skal med en gang sies at jeg aldri har gjennomført  en hel pubrunde i henhold til denne boken. Jeg har påbegynt mange av dem og sikkert  også fulgt et par av dem halvveis, men det krever endel disiplin å følge boken slavisk. Det er da heller ikke intensjonen. Det er nemlig veldig lett å falle ut av ruta ved å bli sittende lenge på én pub eller å dumpe innom en ny pub langs ruta. Men om du skulle sette deg fore å følge en hel pubrunde eller to, så har CAMRA vært forutseende nok til å legge den første og siste puben på hver rute i nærheten av en Tube-stasjon.

Det geniale med denne boken er at den virkelig går i dybden. Hver pubrunde introduseres med en faktarute:

  • Antall puber på ruten
  • Total distanse
  • Hovedattraksjoner
  • Ølutvalg
  • Pub-arkitektur

Deretter følger en kort introduksjon til turen før det gis detaljerte opplysninger om hver pub. Pubene er plukket ut på grunnlag av sin historie, arkitektur, berømte stamgjester, beliggenhet og ikke minst: sitt utvalg av øl, og da spesielt «real ale»!

Boken er også rikt illustrert med bilder av eksteriør og interiør fra pubene samt detaljerte kart som gjør det enkelt å finne pubene (selv den siste på ruten 😉 ).

16 av pubrundene ligger i selve Londons bykjerne, ved og rundt alle Londons severdigheter. De 14 siste ligger litt i utkanten og dekker områder som f.eks Wimbledon, Richmond, Chiswick, Hampstead & Highgate og Greenwich.

Forfatter/redaktør: Bob Steel

Forlag: CAMRA Books

Utgitt: 2009

Antall sider: 156

Pris: ca kr 65,- + frakt.
Bestill London Pub Walks  HER!


Handlinger

Informasjon

3 responses

22 12 2010
Sammy

Takk for godt tips.
Boken er lagt i handlekurven hos Amazon.co.uk og vil komme godt med som forberedelse til Londonturen i Januar. Jeg vurderer imidlertid å vente til etter jul ettersom den nå har steget til 6,74 om dette da ikke skyldes din reklame for boken 🙂

22 12 2010
Kjempetorsken

Jeg har justert opp prisen så den stemmer bedre med Amazons pris. Er det ikke en kjent sak at butikker skrur opp prisene på denne tiden da?

Og god tur til London!

27 12 2010
Beer Sagas

Takk for godt boktips. Jeg planlegger en tur til London neste år, og da er en slik bok et must.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: