BOK: 1001 Beers You Must Taste Before You Die

18 12 2010

Det er viktig å sette seg mål her i livet, og målet om å drikke seg gjennom 1001 øl før man dør er kanskje ikke det dummeste målet man kan ha? Uansett er nok denne boken mer velegnet som en god guide til forskjellig øl enn som en rettesnor for dine neste 1001 ølvalg.

Dersom du er glad i øl, og kanskje helst såkalt håndverksøl, vil du sette stor pris på denne boken. Den inneholder altså en oversikt over 1.001 øl som du anbefales å drikke før du dør. Over 40 skribenter har bidratt med detaljerte beskrivelser av hver av de 1001 anbefalingene. Hver øl presenteres med bilde og en fyldig tekst som både beskriver ølet, og gir deg bakgrunnshistorien om ølet og/eller bryggeriet. Innimellom presenteres det helsides bilder av øl, etiketter eller andre ølrelaterte bilder. Vakkert presentert i farger.

I faktaboksen får du dessuten informasjon om bryggeri, nettside, land, dato for første brygg av ølet, alkoholinnhold og anbefalt serveringstemperatur. Informasjonen er nøktern og nøytral, men man får gode inntrykk av hver enkelt øl, og det er ikke fritt for at man blir litt øltørst av å lese denne mursteinen.

Det skal med en gang sies at de aller færreste vil kunne fullføre dette etter boka. Her finnes nemlig såpass mye forskjellig øl at du må være godt over gjennomsnittet bereist og øl-interessert for i det hele tatt å finne alle. Sannsynligvis er ikke engang halvparten av disse tilgjengelige i Norge.

Den inneholder en indeks over alle øl, listet etter både land og bryggeri. Selve øl-listen er delt inn etter kuløren i ølene: Amber, Blond, White, Dark og et eget «Speciality»-kapittel.

Norge er i boken representert ved våre to fremste mikrobryggerier Haandbryggeriet (Ardenne Blond, Dark Force og Norwegian Wood) og Nøgne Ø (Dark Horizon og Imperial Stout). Både svenskene og danskene er bedre representert enn oss med henholdsvis 7 og 11 øl.

Så om du virkelig setter deg fore å smake 1001 øl før du dør eller ikke; denne boken er uansett verdt å lese. Det er ikke en bok man leser fra perm til perm, men den er et glimrende oppslagsverk, eller en dekorativ «coffee table»-bok som man kan ta frem og slå opp i for inspirasjon og hygge. Øl-bloggeren Ove har forøvrig satt seg som mål å drikke 1001 øl!. Han ligger på rundt 150 øl i skrivende stund.

Forfatter/redaktør: Adrian Tierney-Jones

Forlag: Universe

Utgitt: 2010

Antall sider: 960

Pris: ca kr 200,- + frakt.

Bestill 1001 Beers You Must Taste Before You Die her


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: