The Rake

14 11 2010
Adresse: 14 Winchester Walk, London SE1 9AG

Tel: (020) 7407 0557
Epost: therake@utobeer.co.uk
Twitter: @Rakebar

The Rake bar er en bitteliten pub i Southwark, vegg i vegg med Borough Market. Puben eies faktisk av de samme som driver den innholdsrike ølbutikken Utobeer på nevnte marked. Som nevnt er puben liten. Det er kun 10-12 sitteplasser inne, men 20-30 ekstra sitteplasser under parasoller i bakgården (sees så vidt til venstre på bildet). Varmelamper er det også, så her er det nok helårsbruk. Selve baren har en imponerende fatlinje. Under våre tre besøk her har det knapt vært samme øl på kranene to ganger. De skiftes ut i et imponerende tempo. Vil du holde deg oppdatert, kan du følge med på Facebook-siden deres. Der oppdateres øl-utvalget kontinuerlig!

Kjøleskapene er stappfulle av forskjellig øl. Faktisk så mange at vi ga opp å registrere dem. Det er uansett et godt utvalg av både belgisk, amerikansk og engelsk øl. Liker du fruktøl har du sannsynligvis aldri opplevd maken til sortiment: ananas, bringebær, jordbær, banan, kokos etc etc. Du får det meste. Av naturlige grunner finnes det ingen ølmeny, så enten må du velge fra fatølet, eller stå og myse mot kjøleskapene.

Veggen til høyre for baren er full av skriblerier. Ser man nøyere etter vil man oppdage at det er hilsener fra bryggerier verden over. Strategisk plassert er hilsenene fra Haandbryggeriet og Nøgne Ø. Morsomt!

Ellers ligger The Rake ganske bortgjemt. Selv om du finner Borough Market, er ikke The Rake lett å få øye på. Det er heller ingen utpreget engelsk pub, men uansett et artig sted å besøke når man først er i London.

Skulle man sette fingeren på noe, så måtte det være mangelen på ølmeny og at puben er for liten. Her er det nemlig som oftest stappfullt.


Handlinger

Informasjon

2 responses

25 05 2011
Christoffer Nilsen

Selv er jeg en tilhenger av The Rake. Naturligvis for deres utvalg, men også ut i fra deres plassering (Borrow Marked, samt en fin gåtur til The Kernel Brewery og The Draft House).

Den nederlandske pøbben De Hems kan anbefales for de som liker belgisk øl. Godt utvalgt og god plass (http://en.wikipedia.org/wiki/De_Hems)

25 05 2011
Kjempetorsken

Markedet er fantastisk, ja. Er alltid innom der når jeg er i London. De Hems var nytt for meg, men London er jo et oppkomme av slike juveler! Er notert for besøk ved neste London-tur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: