Olympen

29 10 2010

Adresse: Grønlandsleiret 15, 0190 Oslo
tel: 24 10 19 99
web: www.olympen.no
epost:post@olympen.no

Olympen blir kalt både Østkantens Grand og Grønlands storstue. De gamle, ærverdige lokalene i første etasje består av ølhall og restaurant.

Vår meny baserer seg på norsk tradisjonsmat, og menyen skiftes mange ganger i året for å kunne bruke sesongbaserte råvarer. Skrei  i januar og februar, jordbær og asparges på forsommer, vilt om høsten og selvfølgelig lutefisk og pinnekjøtt når juleperioden begynner! I tillegg setter vi opp en Lompas 3-retters meny som skifter enda oftere.

Olympen er på kort tid blitt Oslos beste ølsted. Brunt interiør i eik og langbord legger rammen;  et omfattende utvalg av langt over 100 sorter øl fra hovedsaklig mindre produsenter, bryggerier som brygger sitt  øl med en kjærlighet for faget som du vil merke både på ganen og i magen! Dette  gjør Olympen til et eldorado for ølentusiaster.

Vi er spesielt stolte av vårt omfattende utvalg av øl fra norske småprodusenter. Hos oss vil du finne mange øltyper  du ikke finner på noen andre barer i landet.

(Ovenstående er hentet fra Olympens nettside).

…. og vi støtter disse utsagnene fullt ut. Olympen seiler opp som Oslos beste ølsted. Den eneste konkurrenten vi kan se for tiden er Håndverkerstuene. Vi besøkte derfor begge disse pubene denne fredagskvelden, og det er ingen tvil om at Olympen kom best ut i vår uhøytidelige test. På ølutvalg er det ikke mye som skiller, men på service er det et hav imellom!

På Olympen var det stappende fullt denne fredagskvelden. Allikevel fikk vi presset oss inn ved baren, og fikk umiddelbart servering og ble hele tiden fulgt opp av smilende kelnere.

Olympen har holdt det gående siden 1904 og har gjennomgått flere stadier underveis.  I 1927 ble fasaden endret og bygningen ble utvidet bl.a med den takterrassen som er i bruk i dag. I årene 1961-63 ble Olympen pusset opp to ganger. Restauranten ble først innredet som en «østkantens franske hule», men dette falt ikke i smak hos publikum, og bare nabostedet Pigalle har beholdt dette utrykket.  I oktober 2006 stengte dørene for nok en oppussing, og åpnet et drøyt år senere til stor publikumssuksess. Atmosfæren er den samme “kontinentale ølhall”-atmosfæren Lompa alltid har hatt: mørkt tre, detaljer av messing og svære lysekroner matcher maleriene med motiver fra Grønland og omegn. Den store forskjellen (og det lille genitrekket som ble gjort) var at man nå satset på et utvidet øl-assortiment.

Se Alehunt.com for oversikt over hva Olympen har på fat og flaske


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: