Kristiania Bar & Cafe

23 10 2010

Jernbanetorget 1, 0154 Oslo
tel: +47 22 17 50 30

web: http://www.kristianiabar.no/
e
post: laila(a)kristianiabar.no

Kristiania ligger i den gamle Østbanehallen og er et flott skue. Under taket er det 2 etasjer høyt og tak og vegger er rikt dekorert med stukkatur og veggmalerier. Den store baren står midt i lokalet. Det er forholdsvis godt med sitteplasser. I tillegg til et par Chesterfieldsalonger finnes det veggbenker, barstoler og småbord med trestoler. Kristiania er et populært sted og spesielt på fredags ettermiddag er det fullt her.

Den store uteplassen ved «Plata» er godt besøkt i sommerhalvåret. Et fint sted å sitte og se på menneskene som haster forbi til buss og tog.

En fin ting med Kristiania er at de har en gjesteøl-kran. Her presenterer de «Månedens øl», som under vårt besøk var Samuel Adams Boston Lager. Forrige måned var det Hansa/Borg Oktoberøl. Man kunne selvfølgelig ønsket seg litt mikroøl på denne kranen, men en gjestekran er prisverdig i seg selv, så vi skal ikke kritisere den.

Øl fra mikrobryggerier begrenser seg forøvrig til de to økologisk fremstilte Atna-ølene Nakenbad og Stabburøl. Av øl på fat finner vi Murphys, Hansa, Heineken og Erdinger. På flaske kan man, i tillegg til de to Atna-ølene velge blant Paulaner, Erdinger Dunkel, Erdinger Festweiße, Erdinger Weissbier, Erdinger Pikantus, Vedett, 1795, Sol, Anchor Steam Beer, Anchor Porter, Orval, Samuel Adams Boston Ale og Amstel.

Kristiania har et godt kjøkken som lager småretter som salater, pizza, burgere etc. Under mottoet «Opera til folket» synger hver lørdag sangere fra Den Norske Opera og Ballett og frilanssangere utdrag fra kjente operaer. Dette foregår i 3x 10-15 minutter mellom 16.00 og 17.30. Ganske så stemningsskapende, faktisk.

Ikke dårlig, men litt kjedelig ølutvalg, Kristiania. Få inn et par belgiere, litt stout og et par norske mikrobryggerier, så stiger terningen et hakk eller to!

Oppdatering 20.03.2011:

I kjøleskapet i dag stod det 3 øl fra Nøgne Ø: Brun, Bitter og Saison. Bra, Kristiania! Terningen er oppdatert til en femmer!

Har du besøkt Kristiania? Hva synes du? Gi din vurdering og/eller kommentar under!Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: