Grünerløkka Brygghus

10 10 2010

Thv. Meyers Gate 30 B, 0555 Oslo

Grünerløkka Brygghus kommer til å bli Oslos 3.bryggeripub. «Kommer til å bli» fordi de ennå ikke har selvbrygget øl i kranene. Foreløpig får de spesiallagde batcher med fatøl fra Nøgne Ø og Haandbryggeriet. Puben ligger et stykke opp i det som fremdeles går for å være et trendy strøk av Oslo. Et par hundre meter ovenfor Aku Aku Tiki Bar. Smykket med et old-style bryggeriskilt i sort og gull, tar stedet seg godt ut utenfra.

Innendørs er det like fint. Lokalet er stappfullt denne fredagen (åpningsdagen, faktisk) men i godt lag finner man alltid en plass. Lokalet er delt i to nivåer. I inngangsnivå ligger baren og her er det runde «ståbord» uten stoler. Ganske praktisk og plassbesparende. Noen trappetrinn ned finnes det bord og stoler, plass til 30-40 gjester. Det er også mulig å henge ved baren der 5-6 servitører gir deg rask og god service, selv på en travel åpningsdag. Man tilgir også litt usikkerhet rundt øltyper og servering på en slik dag. Forhåpentligvis vil det raskt være slutt på å servere fatøl i rødvinsglass …

Det blir spennende å smake på bryggeriets eget øl når den tid kommer. Det var uansett et godt og variert utvalg av øl både på flaske og fat. I tillegg til nevnte Nøgne Ø og Haandbryggeriet hadde de også hveteøl fra Paulaner på fat.

På flaske var det ellers en hovedvekt på amerikansk øl og noen gode belgiere: 3 øl fra Samuel Smith, 3 fra Brooklyn Brewery, 3 fra Anchor Brewing og ytterligere 3 fra Founders Brewing Co. Alle verdt en smak. Av belgiere hadde de favorittene Orval og Trappist Roquefort, som alene er verdt et besøk på Grünerløkka. Og ikke å forglemme: en pen samling flaskeøl fra norges to ledende mikrobryggerier, Nøgne Ø og Haandbryggeriet. Dette lover svært godt! Et hyggelig sted med godt øl og fin atmosfære. Når selvbrygget øl kommer på kranene kan dette stedet bli en favoritt!

Det ser ut til at Grünerløkka Brygghus kommer til å satse på litt utradisjonell pubmat, gjerne kombinert med, eller med innhold av, øl. Spennende meny denne dagen, hvor spesielt kombinasjonen østers og stout ble fremhevet av personalet.
Forøvrig: toalettløsningen er sparsommelig. Her er det kun ett toalett pr kjønn, selv om de hadde presset inn et pissoir i en ledig krok på herretoalettet. Det skapte tidvis  lang kø utenfor.

Har du besøkt Grünerløkka Brygghus? Hva synes du? Gi din karakter og/eller kommentar under!


Handlinger

Informasjon

4 responses

10 10 2010
JIKvig

Ja, det blir spennende å se videre utvikling, og de får kjele i bruk! (har en mistanke at åpningen var et «stunt» siden Schouskjelleren åpnet samtidig…?)

7 01 2011
Tore

Bra utvalg av øl, men mattilbudet er litt dårlig. Det er vel tradisjonell pubmat de serverer, og det blir litt kjedelig i lengden. 5/6 på øl, 4/6 på mat.

18 04 2011
Grünerløkka Brygghus oslo | Restaurantanmeldelser

[…] Kjempetorsken mener Grünerløkka Brygghus har en spennende meny og innovative smakskombinasjoner hvor de blander mat og øl. Gir karakter 5/6. […]

28 07 2011
horseman

Dyrt og lite spennende utvalg. Olympen og schaus kjelleren har skjønt det med å importere selv ikke bare bruke av utvalget på vinmonopolet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: