Schouskjelleren Mikrobryggeri

9 10 2010

Trondheimsveien 2, 0560 Oslo

Man kommer hit med store forventninger. Det har ikke vært åpnet en bryggeripub i Oslo siden 1989, og det er helt klart plass til en konkurrent til gode, gamle Oslo Mikrobryggeri. Inngangspartiet er beskjedent og det gjenstår nok litt rydding før det er 100%. Vi besøker puben nøyaktig en uke etter åpningen, så det er sikkert endel justeringer som vil bli gjort underveis.

Publokalet er nydelig! Hvelvet mursteinstak med innsunkne («falske») blyglassvinduer og fin belysning. Baren ligger på den ene kortsiden og i motsatt ende står en stor peis. Møblene er et kapittel for seg og her har man bommet. Langs begge langsidene er det fastmonterte benker. I tillegg er det løse benker som har ekstra høy rygg, slik at det virker som om rommet er inndelt i båser etter typisk engelsk pubstil. Dette er forsåvidt helt fint. Problemet er at disse er presset helt inn mot benkene langs veggen, slik at sistnevnte ikke kan benyttes som sitteplasser. Upraktisk.

Stedet er så og si fullt denne fredagskvelden, og det avslører et annet problem med Schouskjelleren: akustikken og den buede hvelvingen. Når 40-50 mennesker sitter og prater blir stemmer og utrop kastet veggimellom og det blir et spetakkel uten like.Det er muligens ikke mye man kan gjøre med dette og det er synd. Atmosfæren og miljøet passer ikke helt til den kakofonien vi opplevde. Dette er sikkert også et utslag av god fredagsstemning rundt bordene, og det faktum at det ved flere av bordene satt grupper på 6-8 personer. Da blir det ofte brukt utestemme…

Schouskjelleren serverer altså selvbrygget øl, men denne fredagen hadde de bare to egenproduserte øl på kranene: Stout og Bitter. På to av de andre kranene var det Nøgne Ø #500 og Blond og den sedvanlige pilsen, fra Hansa. På flaske fantes det Haandbryggeriet Røyk uten Ild, Sierra Nevada Pale Ale, et par Brewdog-varianter og et par fra Nøgne Ø (inkl.Dark Horizon), et par Mikkeller Singel Hop pluss Cantillon og Magners Cider.

Stedet har alle muligheter til å få en høyere karakter enn en 4er. Vi peker på at stedet er nyåpnet, og håper at vi kan gi en terning eller to høyere ved neste besøk.

Oppdatering februar 2011: Det er ingen tvil om at Schouskjelleren har blitt populær. Vi har besøkt stedet to ganger i ettertid og hver gang har det vært stapp fullt. Dette innlegget er også et av de aller mest leste på denne bloggen, så det er tydelig at Schouskjelleren har funnet sin rettmessige plass i Oslos uteliv. En ting som slår meg er at de har en utrolig høy omløpshastighet på nye øl. Det er spennende. De har hatt nye egenproduserte øl på kranene hver gang vi har vært innom. Nytt denne gangen var deres IPA (Ai Pi Ej), Centennial IPA og Batch X (10). Litt skuffende å observere at såpass mange av gjestene bestilte Hansa-pils denne fredagen. Ikke noe galt med Hansa-pils, men når man først er på en brewpub, så burde man liksom bestille husets varer…

Terning justert opp fra en 4er til en 5er!


Handlinger

Informasjon

2 responses

13 10 2010
Politiker’n « Kjempetorskens ØL-blogg

[…] Youngstorget er oppkalt etter forretningsmannen Jørgen Young (1784-1837). Young, som blant annet var Christianias rikeste mann i 1833/34 , var en av de som bygde opp bryggeriet som i ettertid er kjent som Schous Bryggeri. I våre dager er Schous atter aktuelt, i form av nystartede Schouskjelleren Mikrobryggeri. […]

23 04 2011
Schouskjelleren Mikrobryggeri grünerløkka oslo | Restaurantanmeldelser

[…] Kjempetorsken mener Schous Mikrobryggeri har funnet et flott lokale. Godt utvalg av selvbrygget øl. Gir karakter 5/6. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: