Alkoholfri nyhet fra Nøgne Ø!

31 03 2011

Nøgne Ø har røpet at de nå har satt sitt første alkoholfrie øl, som forhåpentlig kommer i butikkene i løpet av våren.

Ølet får navnet St Uten, som symboliserer to ting: 1) Dette er en Stout (Norwegian-nicknamed «Stut»). 2) Den er uten alkohol.

Oppmerksomme Nøgne Ø-drikkere vill også ha oppdaget at den karakteristiske Ø-logoen er byttet ut med en 0 (null). Fiffig! 0% alko – 100% god. Etiketten røper også at ølet kommer i 0,5-litersflasker. Hva den blå bokseren skal symbolisere har jeg ennå ikke funnet ut av… Forslag mottas!

Alkoholfritt øl er egentlig ikke alkoholfritt (bortsett fra Vørterøl, da). Det kan ha inntil 0.7% alkohol uten at dette må oppgis på etiketten. Idag selges det diverse pilsvarianter av alkoholfritt øl i Norge, blant annet Clausthaler, Munkholm og Aass Uten. I tillegg finnes Brewdogs Nanny State på 0,5% på de fleste Vinmonopol. Sistnevnte er, ifølge bryggeriet, en Imperial Mild. Den er ekstremt humlerik og svært smakfull. Når jeg en sjelden gang skal ha alkoholfri øl, velger jeg gjerne Nanny State, men jeg har også stor sans for den smakfulle Aass Uten.

Jeg har store forventninger til hva Nøgne Ø kan få til med sin alkoholfrie Stout, og lover å komme med en anmeldelse her på bloggen så snart den lanseres!


Handlinger

Informasjon

Ett svar

31 03 2011
Fritjof

Bokseren som nå kan drikke så mye han vil er vel at nå kan streite idrettsutøvere også drikke godt øl uten dårlig samvittighet 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: