Lade Gaards Bryghus Mørk Lager

5 03 2011

Lade Gaard slår til igjen! Denne gang med en «Mørk lager».

På etiketten kan vi lese: «Lade Gaards Mørk Lager er basert på en original oppskrift fra 1899. Ølet er brygget på Münchener- og karamellmalt, tilsatt Golding humle. Ølet modnes på fat i syv uker før det tappes på flaske. Gjennom den langsomme prosessen utvikles et fyldig og smaksrikt øl, med god sødme og moderat bitter ettersmak. Fargen er rødlig mørkebrun, og gir en fin skumtopp i glasset. Vannet vårt henter vi fra Farrisvannet i Vestfold, som med sitt naturlige mineralinnhold og friskhet er særdeles velegnet for brygging av øl».

«God sødme» er et understatement. Denne er sukkersøt! Den bitre ettersmaken som det annonseres med kjenner vi lite til. Derimot sitter vi igjen med en slimete sukkerklump i munnen, omtrent som når man drikker en cola. Ikke særlig behagelig, med andre ord. Ettersmaken er også litt brus-aktig. Rett og slett en øl som er litt ute av balanse.

Den er krevende å drikke grunnet den sterke sødmen, og med sin «wanna-be-mikrobrygget»-label blir den bare stående igjen som et hån mot de som lager godt og ekte håndverksøl.

Jeg vil nå apellere til Grans/Rema om å slutte å produsere disse falske «Lade Gaards Brygghus»-produktene, og  jeg oppfordrer alle øldrikkere til å boikotte disse ølene. Kjøp heller ekte øl, gjerne Grans. Grans er i det minste ekte vare. Det er mer enn hva man kan si om «Lade Gaard».

Under korken fant jeg to terninger med en 5er og en 2er på. Hva det betyr aner jeg ikke. Under korken på Lade Gaards Brygghus Juleøl fant jeg en «Mandel». Da jeg spurte Grans om jeg fikk en marsipangris, fikk jeg til svar at det bare var en gimmick. Dårlig gjort! 😉

Normalt ville nok denne fått en toer, men jeg misliker selve lurekonseptet til Rema/Grans såpass sterkt at den ender opp med den laveste verdien på terningen.

ABV: 4.7

Style Lager

Brewery Grans Bryggeri

Region Norway


Handlinger

Informasjon

8 responses

12 03 2011
superwacs

Kan bare si meg enig i denne kritikken!

9 12 2011
Tor Fredrik Eriksen

smakte på en mørk lager for over et halv år siden, den var infisert, så jeg ble naturligvis skeptisk til brygghusets kompetanse. Smakte nylig på mørk lager igjen, denne gangen var den ganske god. Det merkes at ølene har forandret seg siden de ble lansert, pilsneren gikk fra å være frisk til å ha en ekkel og oljete ettersmak, lageren er noe random. Det som er pluss med ølen er flasken, formen og måten etiketten er limt på gjør den perfekt til hjemmebrygg (den passer inn i en øl kasse, der nøgne ø flaskene har for stor omkrets), korken er perfekt for de som glemmer åpneren, men bortsett fra flaske design er det egentlig ikke en så god øl, men jeg forstår hvorfor folk liker den, et steg opp fra mange andre øl.

14 02 2012
JanM

Sitter med en falske Mørk Lager far Lade Gaard og jeg kan bare underskrive på at dette er et ekkelt øl. Min utgave virker sur, skummer lite og har overhodet ingen bitterhet. Jeg lurer rett og slett på om det er noe galt med innholdet i flasken. Godt er det i hvert fall ikke. Svært skuffende!

10 06 2012
Oslo R

Syntes denne er meget god, kanskje jeg har vært heldig med flaskene jeg har kjøpt. Bitter smak, og god ettersmak. Kjøpte det i Oslo rundt juletider.

13 05 2013
Isobel

Synes denne er god jeg også.

21 01 2015
Torgeir Haug

Forstår ikke den dårlige kritikken. Har brukt dette ølet til mat ved flere anledninger og synes ølet er veldig godt

13 06 2015
Geir

Har prøvd dette ølet en del ganger nå og jeg må si jeg savner mer fylde og mer karamell men til å være norsk øl må jeg si denne er slettes ikke værst.

1 11 2015
Olav Jetlund

Synes Lade gårds Mørk lager er helt ok, ingen favoritt, men ølet har absolutt ingen usmak! Skummer kanskje litt lite.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: