Nøgne Ø Oak´d Brun

23 02 2012

Dette er visstnok den vanlige Nøgne Ø Brun som er blandet med Nøgne Ø Imperial Brown Ale og deretter lagret på eikefat. Dette fikk jeg på fat på Håndverkerstuene før jul (kun lansert som fatversjon). Et mørkebrunt øl med en flott skumtopp med såpeaktig utseende. Det er litt vanskelig å gi en korrekt anmeldelse av slike øl som produseres i små mengder, ettersom det vil forandre karakter selv over kort tid. Det er mulig jeg var blant de første som fikk smake fra dette fatet, for ølet var i overkant syrlig og skarpt i smaken. Nå er riktignok akkurat det et av de karakteristiske trekkene ved fatlagring. Her kom den syrlige tresmaken litt for godt frem for min smak. Dermed blir det hele litt ubalansert. Andre vil kanskje fremheve denne syrligheten som god i en øl som i utgangspunktet er basert på en belgisk øltype. Uken etter kan den ha skiftet karakter til å bli mer avrundet og søtere. Det sjekket jeg imidlertid aldri.

ABV: 6.6

Style Belgian

Brewery Nøgne Ø

Region NorwayHandlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: