Solidaritet! Behold Nøgne Ø Two Captains!

12 04 2011

Jeg innrømmer glatt at jeg tidligere ikke har stått på barrikadene for Nøgne Øs nydelige Doble IPA, Two Captains. Jeg har ikke engang vært medlem av FB-gruppen «Behold Nøgne Ø Two Captains» før i dag!

Bakgrunnen for dette har i hovedsak dreid seg om prinsipper. Two Captains er brygget på oppskriften fra vinnerølet under fjorårets NM i hjemmebrygging, og det var aldri meningen at den skulle ha en levetid lenger enn til påfølgende vinner ble kåret. Jan Halvor Fjeld stod bak dette vinnerølet fra NM i 2010. I likhet med Nøgne Øs sjefsbrygger Kjetil Jikiun, er også Fjeld flyver, derav navnet Two Captains. Premien for å vinne NM er altså at Nøgne Ø brygger ølet og selger det kommersielt. Tittelen som Norgesmester i Hjemmebrygging overtas nå av dette års vinner, Erlann Eldorsen med sin rauchbier (røkøl) Holy Smoke.

Med tanke på Nøgne Øs kapasitetsproblemer har jeg derfor i utgangspunktet ingen problemer med at noen øltyper byttes ut til fordel for nye, spennende øl. Det er jo denne innovative stilen som har bragt Nøgne Ø dit de er i dag. En jevn strøm av spennende, nye øl. Nøgne Øs aller største problem i dag er nemlig å få brygget nok øl til å dekke en stadig økende etterspørsel.

Nå har det imidlertid kommet signaler fra Nøgne Ø at de vil vurdere en ny batch med Two Captains. 4.000 liter, for å være eksakt! Dersom Nøgne Ø nå sier at de har kapasitet, og ikke minst at de spør sine trofaste, tørste venner om å si sin mening, er jeg ikke sen å be. Behold Nøgne Ø Two Captains!

Vilkår? 4.000 personer må trykke Liker på denne Facebook-siden! I skrivende stund er det 362 Likes der. Det er en god start. Klarer vi 4.000?


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: