Bøgedal Gylden #1

6 03 2011

Jeg har hørt mye bra om Bøgedal, og nå var det endelig tid for å prøve denne. Bøgedal og jeg har forsåvidt krysset stier før, men prislappen har stått mellom oss. Denne fredagen var det imidlertid ikke så mye nytt på Vika-polet, så da fikk Bøgedal sjansen (flere Bøgedal-anmeldelser kommer!). Ekteparet som studerte Bøgedal-kolleksjonen foran meg kjøpte nesten en flaske, men de oppdaget i siste liten at dette var øl og ikke champagne. Bøgedal har nemlig utstyrt sine 0.75-flasker med champagnekork…

Ølet er mørkt og litt grumsete i glasset. Det lukter humle, men det lukter også litt metallisk. Det smaker som en mellomting av en brun belgier og en Brown ale. Myk og fin i smaken. Absolutt et lettdrikkelig øl, men det har ikke det lille ekstra som jeg hadde forventet. Aprikos, eple og en litt oksydert munnfølelse. Kan oksyderingen skyldes bruken av naturkork? Hvor mye luft slipper egentlig igjennom en naturkork? Denne var litt pappaktig i ettersmaken, noe jeg er tilbøyelig til å skylde på oksyderingen. Men alt i alt en god øl!

Tilgjengelighet: Vinmonopolet Vika

ABV: 6.5

Brewery Bøgedal

Region Denmark


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: