Nøgne Ø Julesnadder 2010 (4.5%)

26 11 2010

Mørk, fin juleølfarge med tett, tykt skum. Lukter lett av kaffe. Godt karbonert. Smaker brent og røkt malt. Litt kaffe, litt nøtter og hint av mørk sjokolade. Har ikke den karakteristiske maltsødmen som juleøl har, men er litt friskere i smaken. Allikevel finner man den kjente juleølsmaken i denne. Og med en Nøgne Ø-twist blir dette helt topp! Fin, fyldig og smaksrik.

Revurdert 8.mars med en batch 544. terning oppgradert til en 5er.

Tilgjengelighet: Meny Grønland

ABV: 4.5

Style Seasonal

Brewery Nøgne Ø

Region Norway


Handlinger

Informasjon

3 responses

14 12 2010
Erik

Du skriver at den mangler den karakteristiske maltsødmen som juleøl har. Er dette vurdert opp mot juleøl generelt som gjerne har en alkoholprosent fra 6 prosent og oppover? For å ha en viss maltsødme føler jeg en øl også bør ha alkohol nok til å brekke av og ikke fremstå som klissent søt. Juleøl på under 4,75% er blitt et særnorsk fenomen som skyldes norsk alkoholpolitikk. Jeg kommer ikke på noen andre øl i denne alkoholklassen som makter å fremstå med den maltsødmen som man gjerne forbinner med juleøl i Norge. Jeg er enig i at Julesnadder føles noe tynn i kroppen, men sammenlignet med sine likesinnede synes jeg den er et godt alternativ og med et tydelig preg av røkmalt som passer godt til de fleste rettene man finner på julens meny så gir det et stort pluss. Er i utgangspunktet ikke så glad i terningkast det blir litt overfladisk, men når jeg ser en treer så tenker jeg at dette er middelmådig. Ut i fra de gitte kriteriene som Julesnadder representerer mener jeg den fremstår som godt over middelmådig. Men det er jo bare min mening, det er gøy å lese bloggen din uansett.

14 12 2010
Kjempetorsken

Takk for kommentar!
Jeg har nok først og fremst sammenlignet denne med norsk butikk-juleøl (Ringnes, Hansa, CB etc), ettersom jeg testet mange av dem rundt samme tidspunkt.
Når det gjelder 3eren så kan det godt hende jeg har hatt en dårlig dag. Stort sett har jeg jo delt ut 5ere og 6ere til Nøgne Ø, så det er mulig jeg må gi denne en ny sjanse.

8 03 2011
Kjempetorsken

Ny sjanse gitt i dag, og jeg har for en sjelden gang valgt å hoppe to terningøyne opp. Positiv overraskelse da jeg drakk denne i dag. Målet må være å få denne inn i alle dagligvareforretninger neste år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: