Lade Gaards Brygghus Juleøl 2010 (4.7%)

24 10 2010

2010

Rema 1000 prøver tydeligvis å skape seg et merkevarenavn innen “mikroøl”. Ryktene skal ha det til at det er de to Reitan-brødrene som har en forkjærlighet for mikroøl, og at de derfor har instruert “husbryggeriet” Grans til å lage noe som ligner mikroøl, under navnet Lade Gaards Brygghus. Selvfølgelig helt legitimt, men jeg merker at jeg i økende grad har irritert meg over denne bløffen fra Rema/Grans. Jeg mener i utgangspunktet at det bør være en klar sammenheng mellom innpakning og innhold, noe det absolutt ikke er i dette tilfellet. Her tilbyr man intetanende kunder et produkt som utgir seg for å være et mikroøl, mens det i realiteten bare er en ny Grans-pils i ny innpakning. I ytterste konsekvens burde man faktisk anmeldt dette til Forbrukerrådet.

De har tildels lykkes med konseptet også: fin etikett, fin flaske, norges eneste med twist-off-kork(?) og et stilig navn (er det ikke på Lade Gård Reitanfamilien bor?). Jeg tviler allikevel på at det er sitt eget «mikrobryggeri» Reitan-brødrene tyr til når de skal ta seg en øl (de har jo tross alt distribusjonsavtale med BrewDog!), og disse Lade Gaard-ølene smaker ikke noe i nærheten av hva etiketten «lover». Dette er en helt ordinær juleøl, akkurat som pilsvarianten er en helt ordinær pils.

Mørk brun farge med rødlig skjær. Knitrende skum som forsvinner raskt og som faktisk blir helt borte. Lukten er karamell og gjær. Lukter faktisk som uferdig hjemmebrygg. Smaken er søtlig med en syrlig ettersmak. Ikke direkte ubehagelig, men en uønsket bismak etter min smak.

Og i bunn og grunn: ren «svindel»!

ABV: 4.7

Style Seasonal

Brewery Grans Bryggeri

Region Norway


Handlinger

Informasjon

8 responses

23 11 2010
Hans Mikal Johnsen

Hei. Kjøpte Lade gaards juleøl og la tilfeldigvis merke til at inne i korken stod det på noen «Mandel» og noen «Ingen mandel», hva betyr det? Ellers synes jeg det var et bra ØL. 🙂

23 11 2010
Kjempetorsken

Det stemmer når du sier det. Det stod Mandel i min kork.
Hva det betyr aner jeg ikke, men det er vel referansen til jul, julegrøten og mandelen i denne. Vi kan jo prøve å ta dem med til Rema og se om vi får en marsipangris!

27 12 2010
Kjempetorsken

For å komme til bunns i dette sendte jeg en epost til Grans Bryggeri og spurte om man var berettiget til masse gratis øl, eller i det minste en marsipangris, dersom man fikk «Mandel» i korken. Her er svaret fra Grans:

Hei,

Dessverre så kvalifiserer det ikke til noe.
Er vel beregnet for litt moro i hyggelig venners lag.

Fortsatt God Jul!

Med vennlig hilsen

Grans Bryggeri As

13 02 2011
Christian

Hallo!

Drakk nettopp en lade gaards juleøl. Best thing ever! Smakte helt fantastisk 🙂
Den ble også kåret til årets Juleøl av DN.no.

Jeg er aksjonær i Bryggeri og mener at AASS Juleøl Premium 9,0 % er den beste, må si jeg er ganske nøytral i denne saken og Lade Gaards juleøl er definitivt norges top5 beste juleøl.

7 12 2011
Anniken Fredriksen

Kan ikkje driv å del ut mandla å så e det ikkje nåkka! Eg protestert høylytt!

29 12 2012
B. Olav

Er «mandelkorken» beregnet på litt moro fra Grans side, kan man jo ha litt moro tilbake, å putte den i en konvolutt å sende den ufrankert tilbake til grans………… 😉

29 12 2013
Glenn T

Vanvittig skuffa av å bli rundlurt av Grans. Endelig kom mandelen og så er det ikke noe premie. Jeg er vokst opp med at mandel betyr premie, så inntil jeg har fått den grisen jeg har krav på i posten står Grans Bryggeri i gjeld til meg.

25 11 2017
Hans Majestetsen

Beste juleøl ever!…din surkuk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: